Till senaste kommentaren

Varför finns inte fler farthinder på Askrikevägen?

Hej!

Hur kommer det sig att det inte finns fler farthinder längs med Askrikevägen? Vägen är rak, lång och bred. Det t.o.m svårt att hålla 30 längs den långa raka sträckan ner till hamnen. Fullt med barn längs denna väg på dagarna. Har man gjort några hastighetsmätningar längs med denna väg? Vore intressant att veta hur fort bilarna kör. 

Tacksam för svar!

Mia Nyström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mia!

  Vi har tillfälliga skyltar på väg ut, om de inte redan är på plats.
  Det är dock den enskilde trafikantens ansvar att hålla högsta tillåtna hastighet, som kommunen har bestämt ska gälla på platsen.


  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter


  Minna
 • Hej!
  Tack för svar! Inte sett några skyltar än men jättebra om det är något på väg! Vad menar man med "tillfälliga skyltar"? Finns någon mer information kring hur många man tänker sätta ut då vägen som sag är lång bred och rak.
  Mvh, Mia
  Mia Nyström
 • Hej Mia!

  Det är 30-skyltar på betongsuggor. Dessa tas bort vintertid för att kunna snöröja och halkbekämpa. Skyltarna står bitvis i körbanan, så man måste anpassa sin hastighet efter rådande omständighet, vänta in eventuellt möte eller liknande. Vi sätter ut säkert 25 par av dessa skyltar under sommaren. Framöver kommer vi att utreda Askrikevägen för mer permanenta åtgärder för att öka trafiksäkerheten.

  Du kan anmäla ett ärende på ”felanmälan/trafik” på hemsidan så får du fortlöpande information.


  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter

  Minna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.