Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur söker jag tillstånd för boendeparkering?

.

Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Du söker snabbt och enkelt boendeparkeringstillstånd via e-tjänsten "Ansökan om boendeparkeringstillstånd" som finns på stadens webbplats lidingo.se.

  Där finns också en ifyllningsbar blankett som du kan mejla till ttg@lidingo.se eller posta till Lidingö stad, teknik- och fastighetsförvaltningen, 181 82 Lidingö. Blankett finns även att fylla i och lämna i Stadshusets reception.

  Tillståndet är digitalt och du behöver inget parkeringsbevis i bilen. Det är gratis och gäller för alla som står skrivna på Lidingö samt står som ägare av bilen.
  Boendeparkeringen finns i nuläget i områdena Baggeby, Bodal och Torsvik. Se mer specifikt vilka vägar ​här
  ​​​

  Läs mer om boendeparkering

  Kundcenter
 • Ni säger att försöket med boende parkering ska underlätta parkering i närområdet.
  Jag förstår inte hur det kommer att bli lättare för oss i bodal. Jag bor på fregattvägen och fram till idag finns inga lediga platser att parkera på. Det är 24 timmars parkering men bilar står veckovis. Många från larsberg använder fregattvägen som långtidsparkering vilket dom kommer att fortsätta med. Många som har hyrd parkeringsplats parkerar på fregattvägen om det finns ledig plats, vissa av dom använder nästan bara bilen på helgen. Så jag har mycket svårt att se hur försöket ska frigöra parkeringsplatser. Och hur ska bevakningen skötas nu när inte ens ni klarar av 34 timmars parkering. Tacksam för svar över hur ni har tänkt. 

  Jan Ohlsonå
 • Hej Jan!

  Vi uppskattar att antalet långtidsparkerade bilar, som inte tillhör boende på Lidingö, minskar betydligt med boendeparkering och att det på så vis kan frigöra parkeringsplatser.

  Det är Avarn Security som har uppdraget att sköta parkeringsövervakningen på stadens mark. Om du har frågor kring detta är du varmt välkommen att kontakta staden kundcenter 08-731 33 03.

  Vänliga hälsningar,

  Kundcenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.