Till senaste kommentaren

Hur söker jag tillstånd för boendeparkering?

.

Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Du söker snabbt och enkelt boendeparkeringstillstånd via e-tjänsten "Ansökan om boendeparkeringstillstånd" som finns på stadens webbplats lidingo.se.

  Där finns också en ifyllningsbar blankett som du kan mejla till ttg@lidingo.se eller posta till Lidingö stad, teknik- och fastighetsförvaltningen, 181 82 Lidingö. Blankett finns även att fylla i och lämna i Kundcenter, Stadshusets reception.

  Vill du ha hjälp med ansökan är du välkommen till något av våra drop-in möten i Stadshuset, lokal Bergholmen. 
  • Onsdag 6 februari mellan klockan 17.00 och 19.00
  • Fredag 15 februari mellan klockan 13.00 och 16.00
  Tillståndet är digitalt och du behöver inget parkeringsbevis i bilen. Det är gratis och gäller för alla Lidingöbor under försökstiden.

  Boendeparkeringen införs i Baggeby, Bodal och Torsvik den 18 februari, och försöket pågår hela året ut. Under tiden utvärderar vi hur det fungerar. Faller försöket väl ut kan boendeparkering bli permanent i försöksområdena och i andra bostadsområden på Lidingö.

  Läs mer om boendeparkering
  Kundcenter
 • Ni säger att försöket med boende parkering ska underlätta parkering i närområdet.
  Jag förstår inte hur det kommer att bli lättare för oss i bodal. Jag bor på fregattvägen och fram till idag finns inga lediga platser att parkera på. Det är 24 timmars parkering men bilar står veckovis. Många från larsberg använder fregattvägen som långtidsparkering vilket dom kommer att fortsätta med. Många som har hyrd parkeringsplats parkerar på fregattvägen om det finns ledig plats, vissa av dom använder nästan bara bilen på helgen. Så jag har mycket svårt att se hur försöket ska frigöra parkeringsplatser. Och hur ska bevakningen skötas nu när inte ens ni klarar av 34 timmars parkering. Tacksam för svar över hur ni har tänkt. 

  Jan Ohlsonå
 • Hej Jan!

  Vi uppskattar att antalet långtidsparkerade bilar, som inte tillhör boende på Lidingö, skulle minska betydligt med boendeparkering och att det på så vis kan frigöra parkeringsplatser. Vi kommer utvärdera försöket löpande under 2019 för att se om det ger önskad effekt.Du kan läsa mer om försöket på stadens webbplats, lidingo.se

  Det är Securitas som har uppdraget att sköta parkeringsövervakningen på stadens mark. Om du har frågor kring detta är du varmt välkommen att kontakta staden kundcenter 08-731 33 03.

  Vänliga hälsningar,

  Kundcenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.