Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad krävs för att jag ska kunna få ekonomiskt bistånd?

.
Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • När du ansöker om ekonomiskt bistånd gör socialsekreteraren en utredning för att bedöma om du har rätt till ekonomiskt bistånd.

  Ansökan bedöms utifrån dina behov, din ekonomiska situation och om du uppfyller de krav som kan ställas på dig. En individuell prövning ska alltid göras.

  Är du arbetslös krävs till exempel att du är anmäld hos arbetsförmedlingen och aktivt söker alla arbeten du kan klara av. Kan du inte arbeta måste du styrka detta med läkarintyg som visar att du har helt eller delvis nedsatt arbetsförmåga.

  Vid sjukdom ska du i första hand söka sjukpenning eller sjukersättning. Är du 65 år eller äldre och har otillräcklig pension ska du vända dig till Pensionsmyndigheten och ansöka om äldreförsörjningsstöd.

  Sandra Kundcenterhandläggare
 • Jag säker elonomisk stöd
  Sara Kader
 • Hej
  Det är svårt att ge information i det enskilda fallet eftersom det är flera faktorer som vägs in som t.ex. familjebild, försörjning i övrigt, boendesituation eller andra saker som har påverkan på just din privata ekonomi.

  Så det bästa är att du kontaktar oss på omsorgs- och socialförvaltningen för vidare information i just ditt fall. Du når oss på 08-731 30 00, knappval 1.
  Patrik Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.