Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad innebär den nya bosättningslagen?

.

Lidingö stad Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Sedan den 1 mars är alla kommuner skyldiga att ta emot nyanlända (med uppehållstillstånd) för bosättning. Syftet med den nya bosättningslagen är att förbättra nyanländas möjligheter att komma in i samhället och på arbetsmarknaden. De ska snabbare får eget boende och börja sin etablering i stället för att vara kvar på asylboende. I och med det behöver kommunerna vara beredda på att ta emot personer löpande. För Lidingös del innebär det cirka 20 personer varje månad. Totalt tar Lidingö emot 171 personer under 2016.

  Antalet nyanlända beror på flera olika faktorer: kommunens storlek, arbetsmarknadsläge, det sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande barn samt hur många asylsökande som redan finns i kommunen.

  Lidingö stad
 • Allt är super men förstår inte varför Lidingö kommun ska kasta ut människor från villor/lägenheter och ge de ställe till nyanlända. De Människorna jobbar för Lidingö kommun sen några år, har familjen och barn, betalar skatt och nu är de kastade ut på gatorna. Bra jobbat Lidingö

  Frustrerade
 • Hej!

  Vi bekräftar att vi har tagit del av din kommentar. Vi har dock svårt att återkoppla till dig, eftersom vi inte känner till omständigheterna i just det här fallet.

  Vänliga hälsningar

  Lidingö stad
 • Är lagen om skyldighet för kommuner att ta emot flyktingar en tillfällig lag i likhet med t ex bestämmelserna om ID-kontroller för inresa? Har Lidingö även tidigare år varit skyldig eller annars tagit emot flyktingar och i så fall hur många, t ex de senaste 5-10 åren? Dvs hur många fler flyktingar tar Lidingö emot nu än tidigare år?

  Lidingöbo
 • 171 personer enligt avtal för 2016. Ni har också utökat ert mottagande av ensamkommande barn till 189 personer utöver de 171 som överenskommits om jag inte har fel. Varför lägger ni inte ihop dessa siffror så folk får helhetsbilden klar för sig?

  Gisela Svensson
 • Lagen om skyldighet för kommuner att ta emot flyktingar är en permanent lag.
  De senaste 3-4 åren har staden tagit emot nära 100 personer per år.

  Under 2016 har vi ansvar för att ta hand om 189 ensamkommande barn. När det gäller nyanlända familjer med uppehållstillstånd ska Lidingö, enligt uppgifter från länsstyrelsen i Stockholms län och Migrationsverket, ta emot 171 personer, cirka 20 personer i månaden.

  Lidingö stad
 • Jag tycker att de som är i behov av lägenhet, t ex. ensamstående boende på Lidingö ska bli erbjudna lägenhet i första hand.
  Ska de behöva bo inneboende hos släkting som redan bor trångt.

  Nej är det dax att se till att våra egna som är i stort behov förs får någon stans att ta vägen.....

  Tina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy