Till senaste kommentaren

Vad betyder egentligen "Tillstånd" på parkeringsskylten?

Skyltarna ifråga står på parkeringen mellan Biograf Grand och stadshuset. Bifogar bild på skylten. Har genom att läsa Transportstyrelsens information "Stanna och parkera tolkat tilläggskyltarna enligt följande.
  
Max tre timmar parkering dagtid (8-21) alla dagar, och då krävs även P-skiva. Men utöver detta gäller krav på "Tillstånd" dygnet runt alla dagar. Tilläggsskyltarna gäller ju "var för sig". Har ej heller sett någon bil med någon form av Tillstånds-bevis i rutan. Riskerar jag att få böter om jag parkerar en timme här med P-skiva men utan "Tillstånd"? Kan jag ansöka om "tillstånd" för att kunna parkera och handla i centrum?

Kommentarer

 • Hej Per!

  Den första tilläggskylten innebär att man måste ha p-skiva för att parkera alla dagar mellan kl. 08:00-21:00, och då får man högst parkera i 3 timmar.

  Efter kl. 21:00 och fram till kl. 08:00 nästa dag kan man också parkera och då behövs ingen p-skiva.

  Den tredje tilläggsskylten innebär att bilar som har ett specifikt p-tillstånd kan parkera, och då gäller inte regeln om p-skiva mellan 08:00-21:00 för dessa bilar. P-tillståndet finns till för verksamheter i Lidingö stadshus.

  Vänliga hälsningar,
  Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.