Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad är senaste nytt om bostadsmoduler och mottagning av nyanlända?

.
Lidingö stad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Eftersom Lidingö ska ta emot färre nyanlända under 2017 (183 personer istället för 242 enligt den preliminära siffran) kommer staden att avvakta med att köpa in bostadsmodulerna som skulle stå vid Bosövägen. Det kan bli ett, eller inget, modulhus. Det meddelar kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman.

  I ett uppdrag till stadsdirektören skriver kommunstyrelsens ordförande att staden ska utreda konsekvenserna av att Lidingö ska ta emot 59 personer färre än vad som tidigare kommunicerats. Utredningen ska svara på frågorna om vi kan klara oss med bara ett modulhus, eller inget alls. Därför pausas även den inlämnade bygglovsansökan.

  Anna Rheyneuclaudes Kihlman skriver också att staden ska jobba mer intensivt med att hitta lägenheter och utreda lagliga och ekonomiska förutsättningar för staden att hyra rum i villor och hyra Attefallshus för nyanlända. Uppdraget innebär också att utöka kontakterna med Lidingös närings- och föreningsliv för att tillsammans stärka integrationen genom att få fram exempelvis boendelösningar, praktikplatser och jobb.

  Läs mer om mottagning av nyanlända, bostäder och integration här

  Lidingö stad
 • Uppdaterat 170307

  Möten om bostäder för nyanlända

  Vi hälsar dig varmt välkommen till något av våra möten om hur vi löser bostadsfrågan för de nyanlända som kommer till Lidingö.  

  Mötena är öppna för alla. Antalet platser per möte är begränsat, så att vi i dialogform ska kunna samtala kring dessa frågor. Förtroendevalda och tjänstemän från staden deltar i samtliga möten, som hålls i stadshuset.

  Anmäl dig via vårt webbformulärlänk till annan webbplats och ange gärna om det är något särskilt område du vill samtala om.

  Alternativa datum för återstående möten:
  • Torsdag 9 mars, klockan 17-18
  • Måndag 13 mars, klockan 18-19
  • Onsdag 15 mars, klockan 17.30-18.30
  • Torsdag 16 mars, klockan 17-18
  • Måndag 20 mars, klockan 15-16
  • Onsdag 22 mars klockan 18-19
  Lidingö stad
 • Uppdaterat 170404

  Kommunstyrelsens beslut 170403

  Det blir inga bostadsmoduler i Bosösvackan. Det beslutade kommunstyrelsen måndagen den 3 april. Staden letar istället efter fler permanenta bostadslösningar.

  Läs mer om beslutet
  Lidingö stad

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.