Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Syskonförtur

Hej,
Eftersom Lidingö i år tillämpar nya regler för skolvalet i år undrar vi i vilka fall andrahandsalternativet syskonförtur tillämpas?
Vi har bara ett år mellan barnen och storebror kom in i förskoleklass i höstas. När nu lillasyster ska ansöka till skolvalet tillämpas inte syskonförtur längre. Vi har flyttat några kvarter bort under hösten och hamnar nu troligtvis precis bortom gränsen för att närhetsprincipen ska gälla. Vi vill ogärna flytta på storebror som är blyg och precis kommit in i klassen, och har inte heller möjlighet att lämna barnen på morgonen i två skolor utan att ett av barnen ska komma för sent. Det är också en trygghet för barnen att kunna gå i samma skola. Vad kan vi göra för att säkerställa att våra barn kommer att kunna gå i samma skola?

Linda Larsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Linda!

  Om en skola har fler sökande än det finns platser gäller i första hand närhetsprincipen. Har två elever exakt samma avstånd till denna skola och en av dem har syskon på skolan, i förskoleklass till och med årskurs 6, har denna elev rätt till platsen.

  Skolansökan innebär att det inte finns något sätt att säkerställa en plats, men det är viktigt att tänka på att kriterierna endast används om en skolas platser inte räcker till, närmare 90 procent får den plats de sökt i första hand.

  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter
  Ewa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy