Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Nya parkeringsgaraget vid AGA-plan

Hej,Har länge undrat hur garaget slutligen skulle se ut, men nu när det tagits i bruk förstår jag att det är färdigt och det är så det är tänkt att se ut.
Jag är fullt medveten om att smak inte ska diskuteras, då det är personliga uppfattningar, men i detta fall kan jag inte låta bli.
Jag är boende i Dalenum och har talat med ett 10-tal vänner och bekanta också boende här och alla har samma uppfattning. –Det ser förskräckligt ut-.
Jag har full förståelse för att ”arkitekten” vem det nu är, velat ta upp lite av den gamla industriatmosfären som återspeglas i hela Dalenumområdet med corténplåt och rostig metall. Det är dock en enorm skillnad på garaget och övriga Dalenum.
För mig påminner garaget mer om en övergiven fabrik i ett krigsdrabbat område, och om man inte tycker som jag, kunde man väl i alla fall se till att arbetet är gjort på ett proffsigt sätt, se bifogade bilder, skarvar med rinnig fogmassa etc.
Det enda som lättar upp intrycket är de träd som planterats i anslutning till garaget.
Nu till min fråga: Har de beslutande på kommunen varit medvetna om detta utseende?
Hälsningar
Kjell
Kjell Lagerberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej, 

    ”Parkeringshuset beslutades om i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, där även utformning redovisades. Enligt den detaljplan som gäller för fastigheten ska fasad vara genomsiktlig för att medge insyn och fasadmaterial ska huvudsakligen vara cortenstål. Konstruktionen ska medge klättrande växtlighet. Byggnaden bedömdes uppfylla dessa kriterier när lov gavs.”

     

    Helen Kundtjänsthandläggare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.