När sker insamling av julgranar?

Hej!

När sker den kostnadsfria insamlingen av julgranar för småhus och flerbostadshus?
Lidingö stad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Lidingö stad utför kostnadsfri hämtning av julgranar både för småhus och flerbostadshus. Granen ska inte ha kvar något pynt och vara utan plastsäck.

  Boende i småhus: Ställ ut granen vid tomtgränsen senast den 11 januari klockan 06.30. Granarna hämtas under vecka 2.

  Boende i flerbostadshus: Ställ ut granen på någon av våra skyltade uppsamlingsplatser, senast den 11 januari klockan 06.30. Granarna hämtas under vecka 2. Klicka här för att se vilken uppsamlingsplats som är närmast ditt flerbostadshus.

  OBS: Du kan också lämna julgranen till Södergarns kompostanläggning eller kompostera den om du har en hemkompost. Julgranar blir till fjärrvärme och el vid förbränning.

  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stad
 • Jag föreslår att granarna hämtas efter tjugondag Knut eftersom det är då julen dansas ut
  Ingrid
 • Hej Ingrid!

  När granhämtningen planerades såg vi att Tjugondag Knut i år infaller onsdag 13/1. Av flera skäl har vi valt att be de som vill ha sin gran hämtad vid tomtgräns att ändå ställa ut den senast måndag morgon 11/1 för upphämtning under v. 2. Att vänta till v. 3 som börjar med 18/1 uppfattade vi som väldigt långt från jul och även ganska många dagar efter Tjugondag Knut, men det är naturligtvis något vi tar till oss och tänker på till nästa år om möjligt!

  Dels förväntar vi oss fler granar än vanligt detta pandemi-år då fler Lidingöbor än vanligt har stannat hemma och firat jul vilket gör att fler granar än vanligt ska hinnas med att hämtas och det är ordinarie hämtpersonal som utför arbetet. Vecka två passade bra i schemat.

  Vi tror också att många har tagit in sin gran tidigare än vanligt på grund av att man är hemma mer vilket i de flesta fall innebär att den åker ut tidigare och att folk vill då bli av med den.

  Vi ser också att det redan efter Trettondagen börjar läggas ut granar både på ställen där man får lägga dem men också på andra platser vilket inte är önskvärt.

  Granhämtningen finns som en service till Lidingöborna och det är roligt att den är uppskattad!

  Med vänliga hälsningar

  Lidingö stad
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.