Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur kan jag hjälpa flyktingar?

Vad kan jag som privatperson göra och vart vänder jag mig för att bidra?

Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Det är många som hör av sig till oss och vill hjälpa till, vilket vi är mycket tacksamma för. Vill du veta mera eller hjälpa till är du välkommen att kontakta Lidingö stads omsorgs- och socialförvaltning, telefon 08-731 30 00 eller via e-post omsorg.social@lidingo.se.

  Det finns även behov av gode män till ensamkommande ungdomar. Kontakta konsult- och servicekontorets kundtjänst på telefon 08-731 31 01 eller via e-post overformyndaren@lidingo.se om du vill veta mera.

  Volontärhjälpen Lidingö är en förening som jobbar för att samla och engagera volontärer på ön för att förbättra situationen för flyktingar. Tillsammans ordnas aktiviter så som lek både inne och ute, enkla svenskalektioner, hjälp med juridisk rådgivning, läkarvård och samlar in/delar ut kläder och hygienartiklar.

  På Lidingö finns också Vänverksamheten, en fristående grupp som bland annat arrangerar språkkafé för kvinnor och cykelskola. Vill du hjälpa till? Kontakta Inger Pålsson, telefon 08-765 93 97, 070-495 00 14 eller e-post ingerp@telia.com. Du kan även kontakta Marianne Gattberg, telefon 070-600 25 85 eller e-post marianne@gattberg.se

  Rädda barnen stöttar nyanlända barn och ensamkommande ungdomar med att lära sig svenska och att få en inblick i civilsamhället. Varje språkvän/läxhjälpare stöttar "ett eget" barn/ungdom. Kontakta Gunilla Ahrens, telefon 072-206 56 13 eller e-post lf.lidingo@rb.se

  Röda korset behöver hjälp att samla in pengar till människor på flykt och Världens barn. Kontakta Mötesplats Kupan, telefon 08-765 02 87.

  Vill du skänka pengar kan du vända dig till någon av följande organisationer:

  Du som vill skänka kläder, skor och andra saker, pröva att kontakta Emmaus, Myrorna eller Stockholms stadsmission. Staden har tyvärr inte möjlighet att ta emot och vidarebefordra gåvor.

  Läs mer om vad du kan göra och hur staden arbetar med flyktingsituationen.

  Kundcenter
 • Hörde just nu i radion att flyktingbarn går barfota och saknar jackor och varma kläder. Låt någon trovärdig person som vill hjälpa till ta med barnen till Myrorna och gratis välja ut vad de behöver. Det bör kunna gå med en gång utan byråkratiskt krångel.

 • Hej Gun!

  Om än lite sen återkoppling så vill vi tacka dig för att du delade med dig av dina synpunkter och bekräftar att vi tagit del av dem.

  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter

  Lena
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.