Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur felanmäler jag snöröjning och halka?

.

Lidingö stad Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Du gör enklast en felanmälan via vårt kontaktformulär
  Du når oss också på

  Här kan du läsa mer om hur Lidingö stad arbetar med vinterväghållning vid ett normalt snöfall.

  Lidingö stad
 • Har fastighetsägare längs kommunens vägar inget ansvar när det gäller halkbekämpning för t ex brevbärare och tidningsbud?

  Birgitta Ottosson
 • Hej Birgitta!

  Tack för din fråga.

  Enskilda fastighetsägare ansvarar för snöröjning inom sin egen fastighet, men även för att exempelvis snö och is som kan rasa ner och skada person eller egendom åtgärdas utan oskäligt dröjsmål.

  På områden som enligt detaljplan är allmän platsmark, till exempel gator och torg, ansvarar staden för framkomlighet och trafiksäkerhet.

  Här kan du läsa mer om vinterväghållning

  Trevlig kväll!

  Lidingö stad
 • Hej,

  I lördags skulle jag besöka en vän på Centralvägen, snutten som efter ett par hundra meter blir en återvändsplan och parkerade på den sida där det gick att stå. På motsvarande sida var det inte snöröjt utan höga snövallar, snökockor och is. Därför körde jag upp en bit på trottoaren så att ev bilar skulle kunna passera (det fanns plats för fotgängare att med god marginal gå på trottoaren). Lite längre fram hade en annan bil fått göra det samma. Att efter en timme komma ut och se att jag fått en parkeringsbot för att jag står på trottoaren gör mig otroligt förbannad. Om jag ska kunna följa era parkeringsregler så ska ni ta mig tusan se till att vägarna är snöröjda och att det går att parkera!

  Karin Henriksson
 • Hej Karin!

  Det var tråkigt att du har fått en parkeringsbot.

  Vi snöröjer på trottoaren på sidan med udda adressnummer, den andra sidan lägger vi snön på.
  Vi ska som du skriver se till att vägarna är snöröjda och om du anser att det inte är bra utfört så är vi tacksamma om du anmäler det till oss så att vi kan kontakta vår entreprenör och göra en felanmälan.
  Om du bedömer att du inte kan stå på vägen för att det är för trångt och att andra bilar inte kommer förbi så måste du leta upp ett bättre ställe.
  Eftersom det alltid är förbjudet att parkera på trottoaren kan inte vår parkeringsvakt bortse från detta.

  Lidingö stad

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy