Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar köreglerna till förskola?

Hur fungerar köreglerna till förskolan?

Lidingö stad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Köregler för kommunal verksamhet
  När du söker till en kommunal förskola på Lidingö blir barnets födelsedatum ködatum. Har barnet ett äldre syskon på någon av Lidingös kommunala eller fristående förskolor eller pedagogisk omsorg, får det yngre syskonet det äldre syskonets födelsedatum som ködatum. Detta ködatum gäller till och med sista augusti samma år det äldre syskonet börjar förskoleklass. Därefter gäller barnets eget födelsedatum som ködatum.

  Syskonförtur
  Syskonförtur till förskoleplats i kommunal förskola gäller enbart om man söker till den förskola där det äldre syskonet går, och som längst till sista augusti samma år det äldre syskonet börjar förskoleklass.

  Platsgaranti
  Platsgarantin innebär att om du söker till en kommunal förskola så ska du erbjudas en plats på en kommunal förskola senast fyra månader efter ansökningsdatum eller den månad du behöver plats om det är längre fram än fyra månader. Barnet måste ha fyllt ett år för att kunna börja i förskolan och introduktionen (inskolningen) måste påbörjas den månad som palts erbjuds. Garantin gäller till plats i förskola, inte till den förskola du har sökt. Finns det ingen plats på någon av de kommunala förskolorna har staden rätt att uppfylla platsgarantin genom att hänvisa till en fristående förskola.

  Köregler för fristående verksamhet
  Fristående förskolor och pedagogisk omsorg har egna köregler och omfattas inte av platsgarantin. Kontakta respektive verksamhet för mer information.

  Ansökan
  Du ansöker om plats via Skolwebben. Om du eller någon i din familj har sekretesskyddade personuppgifter eller saknar svenskt personnummer skickar du ett mejl till forskola@lidingo.se

  Lidingö stad

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy