Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hastighetsbegränsningen på Norra Kungsvägen förbi Islinge respekteras inte.

Något måste göras åt de vanvettiga fortkörarna. Dagligen händer att både privatbilister och s k yrkesförare bränner på långt över 50, vilket är både en olägenhet och en trafikfara för alla som ska försöka ta sig över de obevakade övergångsställena. Dags för fartkameror, anser jag.
Mikael Widell Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt inlägg! Vi inväntar svar från ansvarig handläggare på Teknik- och fastighetsförvaltningen. Vi återkommer till dig så snart vi fått svar.

  Med vänlig hälsning
  Kundcenter Lidingö stad
  Sofia Kundtjänsthandläggare
 • Tack Sofia,
  En ändring måste komma till stånd. Folk drar på hej vilt - ibland uppåt 90 - vilket gör detta till en stor olägenhet. Vore förfärligt om det måste till en olycka för att få stopp på detta. Fartskyltar som anger hastighet hjälper till, vilket boende längs Kyttingevägen kan intyga.
  Med vänlig hälsning,
  Mikael
  Mikael Widell
 • Hej igen Mikael,

  Ursäkta att svar har dröjt!
  2016 mätte vi medelhastigheten på Norra Kungsvägen, ungefär i höjd med Grenstigen, och den var då 60 km/t. Vi har sedan dess mottagit flera önskemål på att placera hastighetsdisplay på flera olika ställen på Norra Kungsvägen, bland annat vid Islinge.

  Vi har totalt tre stycken displayer och tar gärna emot önskemål på var dessa ska placeras. Önskemålen är dock många och vi har därför en kölista. Vill du skicka in just ditt önskemål på placering av displayen kan du gärna göra det via vårt kontaktformulär.

  Med vänlig hälsning
  Kundcenter Lidingö stad
  Sofia Kundtjänsthandläggare
 • Hej Sofia och tack för svar.

  Jag skulle föreslå:
  1 display i riktning österut (dvs från stan) någonstans mellan Trappstigen och Rosavägen).
  1 display i riktning västerut (folk kör fort - ibland vansinnigt fort - i båda riktningarna) någonstans mellan Kyttingsvägen och Pär Lagerkvists väg, i höjd med daghemmet.

  Tyvärr verkar folk strunta helt i display som bara indikerar hastighet, vilket jag vet att många längs Kyttingevägen kan intyga. Få håller 40 där, trots displayer. Jag önskar bara man kunde få bort detta minst sagt irriterande inslag.

  Att ni sedan inte också kan få folk att sluta använda mobiltelefon när de kör har jag full förståelse för; det är ju inte riktigt ert jobb.
  Ha en skön helg,
  Mikael
  Mikael Widell
 • Hej igen Mikael,

  Vi kan inte ta emot ditt önskemål i forumet då detta är ett frågeforum. Vi ber att du registrerar ditt önskemål på ovan länkat kontaktformulär.

  Med vänlig hälsning
  Kundcenter Lidingö stad
  Sofia Kundtjänsthandläggare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.