Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Förskola Dalénum

Kommer det att öppna en förskola i Dalenum?

Kommentarer

 • Hej Erik!

  Mark finns upplåten för att bygga förskola i Dalénum men i dagsläget finns det inga planer att bygga en förskola.
  Ben Kundtjänsthandläggare
 • Ok tack för svaret. Följdfrågan blir då varför det inte finns några planer än?  Om nu det byggs en helt ny stadsdel med över tusen invånare.
  Erik
 • Hej igen Erik!

  Du får ursäkta, men efter ytterligare grävande i frågan har vi nu fått veta att det faktiskt finns planer på att bygga en ny förskola i Dalénum.

  Lärande-och kulturförvaltningen önskar göra en förstudie för ny förskola med plats för 150 barn på tomten i hörnet av Agavägen och Brostugevägen. Se grön cirkel i bilden nedanför.  OBS: Den röda cirkeln indikerar en annan potentiell placering av förskola. Förvaltningen och kommunala förskolan anser dock att denna tomt, som ligger mellan Skärsätra hamnväg och Villa Agadir, är för liten för att rymma en tillräckligt stor förskola som ska bära sig ekonomiskt.

  Det som fördröjer beslutet om att sätta i gång med en förstudie direkt är att staden även måste besluta om vilka fler verksamheter som ska etableras inom området. Beslutet om var en ny simhall ska byggas är ett av ärendena som påverkar en ny förskola.


  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter
  Daniel Kundtjänsthandläggare
 • Dalenum-området är i stort behov av en förskola, det är förvånande (och under all kritik) att arbetet med detta inte påbörjats mycket tidigare. Hur ser tidsplanen ut? En uppdatering kring läget sedan förra inlägget i oktober skulle vara väldigt intressant, särskilt eftersom badhuset nu har klubbats igenom. Går det att uppskatta när de första barnen kan tänkas börja?
  Cecilia
 • Hej Cecilia!

  Det pågår för tillfället ett arbete med att planera för en ny förskola.
  Det är ännu inte bestämt vem som ska bygga (kommunen eller en fristående aktör) samt på vilken plats förskolan ska placeras.
  I dagsläget vet vi därför inte när en förskola kan öppna i Dalénum.

  Med vänliga hälsningar
  Lidingö stads kundcenter
  Sandra Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy