Till senaste kommentaren

Varför finns det inte farthinder på Bovägen?

Vi bor på Bovägen och undrar hur det kommer sig att det inte är 30 på vägen och inga farthinder? Förutom att det bor flertalet barn under 5 år så ligger även en förskola på gatan. Barnen springer mellan husen och över gatan (trots att alla föräldrar försöker få dem att förstå att det är farligt.). En olycka kommer att inträffa om vi har otur och jag undrar då hur kommunen ställer sig som ansvariga för att inte ha åtgärdat detta. Vi på gatan bekostar gärna farthindret själva. Tacksam för svar!
Jenny Serneholt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  Bovägen har idag en hastighetsbegränsning på 30 km/h, men anledningen till att gatan saknar vägmarkering om 30 km/h är för att vi är restriktiva med dessa markeringar. Vägmarkering om 30 km/h används endast på gator vid grundskolor.

  Vad gäller farthinder uppfyller inte Bovägen riktlinjerna för hastighetsdämpande åtgärder som är antagna av Teknik- och fastighetsnämnden. Enligt senaste trafikmätningen på Bovägen var medelhastigheten 20 km/h och endast 15% av totalt 129 fordon per dag höll en hastighet högre än 27 km/h. För alla trafikolyckor som anmäls tar vi del av rapporter från Polisen samt sjukhus för att avgöra om utformningen av gatan (som är vårt ansvar) är orsaken till olyckan.

  Slutligen är det endast Lidingö stad som får placera ut hastighetsdämpande åtgärder på stadens mark.

  Med vänlig hälsning,

  Sara
  Lidingö stads kundcenter


  Sara Kundtjänsthandläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.