Färgsättning på balkongerna på Näset?

Hej jag  undrar varför färgen inte återställs som det var tidigare på de balkonger som renoveras på källängsvägen ,höger sida innan man når ica om man kommer från N kungsv.? Behöver vi nya färger ? Grönt? Det bidrar till  förfulning eftersom ingen enhetlig färgsättning tycks vara nödvändig. Samma sak gäller för husen. Höghusen  får vara röda.grå mm. Kan vi få ett blått höghus om något av dem vill måla om i den färgen? Övrigt Kan ni göra något åt det fula höghuset vid bussändhållplatsen som tappat mkt puts och ser sjabbigt ut?
Hans Mattias Mattias Palm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för dina frågor om färgsättning på Näset. Jag har rådfrågat miljö- och stadsbyggnadskontoret som berättade att byggnaden på Källängsvägen 16 nyligen har fått bygglov för att ändra fasadens och balkongernas kulör. Miljö- och stadsbyggnadsnämnden bedömde att förslaget är anpassat till området.

  Om det är möjligt att ändra kulör på övriga byggnader på Näset är något som behöver prövas genom bygglov. Då kommer nämnden bland annat att bedöma anpassning till byggnadens karaktärsdrag och till området.

  Vad gäller din fråga om höghuset vid ändhållplatsen är det fastighetsägarens ansvar att hålla sin byggnad i ett vårdat skick, så det är dit du behöver vända dig istället.

  Vänliga hälsningar,
  Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.