När kommer sandsopning att ske?

Hej!
Jag är en kvinna på 52 år som gärna cyklar till Ropsten alt. in till city så snabbt som vädret tillåter. Jag tillhör inte de som cyklar året runt d.v.s. då det är snö men gärna på vår, sommar och höst vilket enligt min mening är då det är lämpligt att cykla. Problemet nu är att det är så mycket grus på cykelbanorna (och även gång- och bilvägar). Då Lidingö har en väldigt lång period då det råder datumparkering och det enligt min erfarenhet är så att sandsopning tyvärr sker först då denna period är över så tar det mycket lång tid innan cykelbanorna är framkomliga för oss med normalt utrustade cyklar. Det tycker jag rimmar illa med "hälsans ö".

Min fråga är således. När kommer sandsopning att ske?

Vänliga hälsningar

Lena Tvede-Jensen
Lena Tvede-Jensen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lena!

  Vårstädningen av stadens gator börjar i slutet mars - om vädret tillåter. Gång- och cykelvägar prioriteras först samt områden kring centrum, sedan fortsätter sandupptagningen på resten av ön.

  Det beräknas ta fyra veckor att sopa rent hela staden och målsättningen är att sandupptagningen ska vara helt klar i mitten av maj, med reservation för väder och temperatur.

  Datumparkeringen gäller till och med den 30 april just på grund av att sandsoparna ska kunna genomföra sitt arbete på bästa sätt. Du kan läsa mer på https://lidingo.se/toppmeny/trafikinfrastruktur/sakerhetitrafiken/sandsopning.4.503c0e4f13dfa93eb5b4b70.html

  Med vänlig hälsning,

  Sara
  Lidingö stads kundcenter
  Sara Kundtjänsthandläggare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.