Boendeparkering

Hej! Jag bor i Baggeby och delar bil med min mamma som bor i Askrike. Bilen står på min mamma, och vad jag förstår innebär det att jag inte kan få boendeparkering för bilen? Känns lite knasigt, för miljöns skull borde det uppmuntras att dela bil. Finns det något sätt för mig att få boendeparkering?
Anna Fundin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Eftersom du bor inom en boendeparkeringszon (Baggeby) så kan du ansöka om ett tillfälligt boendeparkeringstillstånd genom att låna din mammas bil. Du kan låna en bil 1 år i taget. Om du lånar en bil ska du bifoga ett intyg om utlåning av bil som fylls i och undertecknas av bilägaren. Intyget finns på Lidingö stads hemsida.
  (Kom ihåg att kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som gäller vid lån av fordon).

  Läs mer och ansök här.

  Vänliga hälsningar,
  Kundcenter
 • Tack för snabbt svar!Fråga - du skriver att man kan låna ett år i taget, men när vi nu fyller i blanketten står det "ett lånetillfälle per år" och "max 90 dagar". Det betyder att jag bara kan ha boendeparkering för bilen jag delar med min mamma 3 månader om året?

  Anna Fundin
 • Hej igen Anna! Den skriftliga informationen på blanketten är inte uppdaterad med rätt information. Numera kan man låna en bil i max 365 dagar. Detta går att läsa under rullgardinen "Nya regler i mars 2021".

  Vänliga hälsningar,
  Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.