Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Årlig vattenleverans till Lidingö från Mälaren via ledningar i bron i kubikmeter

Hej!
Jag önskar veta hur många kubikmeter vatten som levereras till ön under ett "normalår" eller en rad "typiska normalår" - alltså volymen i kubikmeter. Finns en central vattenmätare för inkommande vatten direkt vid angöringen till ön eller på flera enskilda vattenmätare ute i nätet?

Jag har beräknat att angivna 160 liter som ni anger per person och dygn med 46853 invånare skulle landa på en årlig vattentillförsel av 2,7 miljoner kubikmeter per år - kan den siffran bekräftas av vattenmätare till ön?
Torbjörn Peterson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Torbjörn!

  Tack för din fråga.
  Den årliga mängd vatten vi köpte in till ön under 2016 var 3,57 miljoner kubikmeter, och den mängd vi sålde var 3,04 miljoner kubikmenter. Detta kan anses vara ett "normalår".

  Det finns två centrala vattenmätare för inkommande vatten vid Torsvik och en i Larsberg.

  Vänliga hälsningar
  Lena
 • Tack för svaret. Jag är nöjd. Men jag har en följdfråga. Vad representerar differensen mellan köpt vatten och sålt vatten? Är det läckor eller annan odefinierad förlust?
  Torbjörn Peterson
 • Hej igen!
  Det stämmer att differensen huvudsakligen beror på mindre läckage men för att få hela bilden rekommenderar jag att du pratar med någon av våra va-handläggare. Kontakta oss gärna via kundtjanst.teknik@lidingo.se eller telefon 08-731 3303.

  Vänligen
  Lena
 • Tack, nu här jag nöjd - men har bara en lite följdfråga igen. Hur stor vattenvolym tappas av från vattentornet i Näset varje höst för att inte riskera frostskador? Har haft siffran men glömt den.
  Torbjörn Peterson
 • Hej!
  Den totala volymen i Näsets vattentorn är 5000 m3,  jag har tyvärr ingen uppgift om volymen på den yttre behållaren.

  Vi tappar av endast när det är extremt kallt, det vill säga runt 20 minusgrader under en längre period, så det sker inte regelmässigt varje höst. Vår entreprenör Svevia har tornet under uppsikt när det är extremt kallt.

  Vänligen
  Lena
 • Tack, nu är jag nöjd med svaren för denna gång.
  Torbjörn Peterson
 • Så bra, trevlig helg!
  Lena

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.